Clarity

Selamat sejahtera ke atas kamu dan Hai,

Ceh! Title 1st entry cam blog omputeh. Berkobar² nih! Aku teringin benor nak buat blog ni, memang dah lama. Bukan setakat teringin, siap dahku kabo kan kepada orang tentang cita² kecilku ini. Sampai satu tahap aku rasa malu pun ada. Kira macam cakap tak serupa bikin la... Itu lah benda yang sangat perlu dibuang jauh²... "Cakap Tak Serupa Bikin". Setelah wujudnya blog ni maka aku dah dapat buang sikap itu. :)

Mula asalnya sebab sikap bertangguh tu la. "Asyik bertempoh² sampai dah naik lempuh". (Dialog tuan rumah mintak hutang sewa rumah kat bini Do dalam DoReMi). Kalau hangpa nak tau, bad habit macam bertempoh, bertangguh dan akhirnya cakap tak serupa bikin ni adalah adik beradik, sepupu sepapat dengan Encik MALAS. Kalau adik beradik ke atau saudara mara, orang akan cakap, air dicincang takkan putus. Tapi yang ni boleh. Walaupun depa tu sepupu kuat, hat ni hangpa kena tungkuih lumuih pisahkan depa. Manfaat pon dapat kat hangpa, pahala pun mai ikut ataih, insyaAllah.


This is new for me. It’s all about sharing and blogging is the channel that I’ve chose. Sharing is caring tu tak tau la pulak betul ke tidak. Kengkadang tu saja ja sembang pumpang serupa gunung boleh tumbang… tapi belakang ada maksud lain. Aku akan blogging sampaikan apa yang hakiki dalam bahasa jiwa aku. Bagi aku, hanya bahasa jiwa saja yang tulus dan mulus ikhlas. Bukan bahasa jiwa bangsa tu. Itu lain!

Alhamdulillah kerana blog ni lahir jugak. Daripada tak ada, ada…Compared to nothing… It’s all great; it's not better or worse than anything. Akhir sekali untuk 1st entry ni, bait² lirik ini yang inspired aku untuk lahirkan blog ini. The song got me inspired, buat aku terfikir, merenung dalam diri aku, apa yang aku rasa, apa yang aku lalu. More to come, I promise.

Clarity - John Mayer.
And I will wait to find
If this will last forever
And I will waste no time
Worried 'bout no rainy weather
And I will waste no time
Remaining in our lives together


You May Also Like

1 comments

  1. Tahniah....!!! semoga rajin dan rajin menulis entry supaya aku boleh baca dan membaca sebab aku memang suka membaca....

    ReplyDelete